FROM TALE TO STEM MASALDAN STEME PROJEMİZ 1-D

PROJE  ADI

FROM TALE TO STEM  MASALDAN STEME

PROJE AMACI

İLKOKUL DÜZEYİNDE STEM PROJESİ. ÖĞRENCİLERİMİZE MASALLARDAN YOLA ÇIKARAK GERÇEK HAYAT PROBLEMLERİNE DE ÇÖZÜMLER ÜRETEBİLECEKLERİ ETKİNLİKLER HAZIRLIYORUZ. ÖNCESİNDE FİKİR SONRASINDA TASARIMLA ROBOTİĞE GİRİŞ OLABİLECEK BİR PROJE

PROJE  ÖZET

Öğrencilerimizde masallardan yola çıkarak gerçek hayat problemlerine çözüm yolları bulmak

PROJE HEDEFLERİ

Etkinliklere katılabilmek .Problemler çözüm yolları bulma.Robotiğe geçiş yapma.Tasarım becerilerini geliştirme

Web02 arçalarıyla teknoloji kullanarak dijital  öğrenmeyi sağlamak

HEDEF KİTLE

7-11Yaş  aralığı

PAYDAŞLAR/İŞBİRLİKÇİLER

Tuna İlkokulu 1/D sınıfı öğrencileri, 3/B sınıf öğrencileri,Uretken Çocukların MATEMATİK Dünyası adlı Etwinning projesinde görevli öğrenci ve öğretmenleri

PROJE UYGULAMA  SÜRESİ

EYLÜL 2019-HAZİRAN 2021 aralığında

BÜTÇE

ATIK MATERYALLER KULLANILACAK

PROJE UYGULAMA  TAKVİMİ

AYLAR

YAPILACAK ETKİNLİKLER

AĞUSTOS

1.Projede çalışmak isteyen ortakların belirlenmesi.

2. Ortaklarla tanışma webbinarının düzenlenmesi.

EYLÜL

1.Öğretmenler Kurul Toplantısı kararlarında Etwinning Kulübü kurma veya Stem Kulübü kurma kararının alınması.

2.Veli toplantılarında etwinning portalinin genel tanıtımı ve projemizin amaçları hedefleri vs .bilgileri ile  tanıtım videoların izletilmesi yada bilgi olarak sunulması.

3.Veli izin belgelerinin alınması.

4.Okul İnternet sitesinde projemizin paylaşılması.

5.Proje blog adresimizde gerekli foto ,video, yazı vs paylaşılması.

6.Eba da  proje haberinin yapılması .Her ortak kendi proje haberini yapacaktır.(Okul,sınıf bilgisi vs)  Okul sitesine yayınlanan eba haberinizin  eklenmesi.

7.Ortak afiş ve logo seçimi için afiş ve logo anketlerinin düzenlenmesi.

8.Okul ve sınıf panolarının oluşturulması.

9.Öğrencilerin birbirleriyle tanışmaları için webbinar düzenlenmesi.

EKİM

1.Stem ile ilgili dökümanların, planların, kitapların okunması ve incelenmesi

3. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ile ilgili etkinliklerin yapılması.

4.Proje ortaklarının işbirlikçi çalışma niteliği taşıyacak olan Avrupa Kod Haftası(Code Week) etkinliklerinin düzenlenmesi ve sınıflarda uygulanması.

5. STEM etkinliklerinin yapılacağı masal yazmaya başlanması.

6.Okul ve sınıf panolarının oluşturulması.

7. Aylık etkinliklerin e/book çalışmasının yapılmaıs.

KASIM

1. Öğrencilere çalışmalarında teknolojiyi kullanmayı öğretmek için web.2.0 araçları hakkında (öğretmenin sınıf seviyesine uygun bulduğu  araçlar  ) bilgi verilmesi yada imkanlar dahilinde öğretilmesi ve uygulanması (Kodlama,piksel art,algoritma,arttırılmış gerçeklik ,voki,tagül,canva ,puzzle, robotik kodlama vs.)

2-) STEM etkinliklerinin yapılacağı masalın yazımına devam edilmesi.

3-) Kasım ayı değerlendirilmesinin yapılması.

4. Aylık çalışmaların e*book çalışmasının yapılması.

ARALIK

1.Proje ortaklarının ortak çalışması olacak  Hour of code etkinliği düzenlenmesi ve sınıflarda uygulanması.

2.Masalın ortak maskotunun anket yapılarak seçilmesi.

3. Yılbaşı kartlarının hazırlanması ve eşleşen ortaklar arasında öğrencilere gönderilmesi.

4-) STEM etkinliklerinin yapılcağı masalın yazılmasına devam edilmesi.

5-) Masal etkinliklerinin yapılması.

6.Aylık çalışmaların e-book çalışmalarının yapılması.

OCAK

1.Ocak ayı masalın yazılması,

2. Masal etkinliğinin yapılması.

3.Proje ismini kullanarak  yeni yıl takvim çalışması yapılması.

4.Aylık çalışmaların e-book çalışmasının yapılması.

ŞUBAT

1. Sınıf içi  Stem challange (stem meydan okuma) çalışmalarının yapılması.Sınıflarda yapılan challenge etkinliklerinin ortak okullar arası seviye gruplarının birlikte düzenlediği  canlı görüşme (webinar) ile birlikte  meydan okuma etkinliğinin yapılması.

2.Sınıfta güvenli internet günü etkinliklerinin yapılması.

3.Bilim Haftası kapsamında ortaklar arası Türk Bilim Kadınları Konulu ebook hazırlanması.

MART

1.Dünya kadınlar günü kapsamında toplumda cinsiyet eşitiliğine bağlı olarak  Stem eğitiminde kız çocuklarının önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak  için  BİLİM KADINLARI VE KIZ ÇOCUKLARI adında video hazırlnaması. Bu video projede yer alan kız öğrenci annelerinden oluşan bir takımla yapılması.(Veli Çalışması)

NİSAN

1.Proje ismiyle akrostiş şiir çalışması yapılması her öğretmenin o harfe uygun dize yazması .Öğrencilerin  öğretmenlerinin yazdığı dizeleri seslendirmesi ve  video çekilmesi ortak çalışma videosunun  oluşturulması.

MAYIS

1.Etwinning Day günü etkinliklerin yapılması

2. Yapılan çalışmaların sergisinin yapılması.

24-04-202124-04-202124-04-202124-04-202124-04-202124-04-2021

Etiketler :stem projeleri,